sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulujuttuja 4: Dekoraatioita

Muovikuusi on haettu varastosta pirttiin lämpiämään ja koristeltu 30 pallolla.



Se on ensimmäinen itsellisen elämäni joulukuusi: valkoinen, muovinen, viime vuonna hankittu, jolloin hetken harkitsin punaistakin.
Mutta sellaiseen kyllästyisi nopeasti.

Ja mikä puu on luonnossa joulun aikaan punainen?

Luonnonkuusta en hanki. Haluan käyttää samaa helposti pakattavaa ja säilöttävää kuusta vuodesta toiseen. Luomufiiliksestä ei silti tarvitse tinkiä: valkoisia muovineulasiaan kuuseni ravistaa puettaessa ja riisuttaessa yhtä uskottavasti kuin metsän puukin. Siksi mielessä kävi sellainenkin, että ensi vuonna möisin puuni kirpputorilla ja hankkisin kätevän, minimalistisen jouluoksan. Katsotaan. 

Myös olennaiset koristeet ovat valot. Olen muutenkin valaistusihmisiä: kotona on kuusi itsehankittua lamppua yhdessä huoneessa. 



Tai kymmenen, riippuen laskutavasta ja lampun määritelmästä.



Residenssini sähkötyöt on kuitenkin sillä tavalla toteutettu, että pistorasioita on vain kahdessa järkevässä ja keskeisessä paikassa rajallinen määrä.
Siis mikä väistyy?

Heinäkenkälampun ja koristepöllön symbioosi on viikossa osoittautunut rikkomattomaksi. Eikä niiden luonnonmukaisuutta jäljittelevään tunnelmaan punaista hohkaava sähkövalo kullanvärisine lehtineen sopisikaan.

Lopulta kaikille löytyi tilaa. Lipaston päälle, joka on täysi lasten kuvista, valonauha levittäytyi luontevasti.



Pistorasiasijoittelun vuoksi haaleanvioletti valoviritys päätyi epäkäytännölliseen paikkaan keittiöaltaan lähelle. Siellä se kuitenkin sointuu tapettiin ja muuten nurkka olisi jäänytkin jouluvalaisematta. Taitaa olla ensimmäinen hankkimani  valosarja. 



Jouluvaloja kuuseeni ei kuulu eikähän pistoketta niille riittäisikään. Aidon tulen ja yhtä aidon muovin kanssa en ala touhuta. Myöskään joulutekstiilejä en käytä.

Enkelikellon otin esiin, mutta se kenottaa kummallisesti. Jokin osa enkeliperheestä puuttuu. Viime vuonna sitä on ilmeisesti poltettu, koska asennusyrityksessäni se nokesi valkoisen pöydän pintaan mustat juovat.
Ei jää esille.



Parvekkeeseen en suuremmin panosta talvisin, mutta ainakin joulunpyhät siellä valaisee salzburgilainen muutaman euron lyhty. 



Saunassa ja kylpyhuoneessa en tiedä joulusta mitään paitsi että pyyhkeet ovat punaisia.

Mutta niinhän ne olisivat muutenkin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti